Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Титан»...

Олександр Терещенко, герой світлини-призера Фотоконкурсу «Дня»-2019, відзначив день народження. Многая літа!
13 листопада, 17:55
ФОТО ЮЛІЇ КЕДО

Світлина «Титан» Юлії Кедо — одна з таких на фотовиставці «Дня»-2019, біля якої відвідувачі зупиняються надовше. Мабуть, тому, що бачать не просто дуже виразний портрет воїна, котрий дістав поранення, а приклад подолання і мужності.

Герой світлини — Олександр Леонтійович Терещенко, позивний «Кіборг», котрий нині є заступником міністра в Міністерстві у справах ветеранів. До початку російської агресії проти України він був відомим миколаївським журналістом і відеооператором, 31 липня 2014 року пішов добровольцем на війну. «Під час оборони Донецького аеропорту від розриву гранати він дістав тяжкі поранення, та водночас — врятував чотирьох товаришів по службі. За мужність та відвагу відзначений почесними нагородами», — зазначено на сайті Миколаївської міської ради.

«У споруду «Очі», де перебував Терещенко разом з іншими чотирма вояками, влучила граната, яку Олександр схопив руками і намагався викинути. Граната розірвалася в руках під час викидання. Олександр повністю втратив праву руку та кисть лівої, — розповідає про нього активістка, блогерка Мар’яна Барабанова. — Знаєте, де я його вперше зустріла? І це мене вразило до глибини душі... На панахиді за померлими воїнами місяця червня, потім липня... Протезом руки він тримав свічку і разом зі священиком молився за тих, хто не повернувся, кого не оминула смерть... Це людина, котра, мабуть, бачила пекло своїми очима, перенесла страшний біль і тяжкі випробування, щоб не просто жити, а бути прикладом і надихати інших не падати духом! Ця людина розуміє справжню ціну миру і вшановує загиблих. Того вечора на панахиді я мала за честь познайомитися з Олександром... Я боялась, що людина може обізлитись на життя мимоволі. Це ж так важко психологічно. Нічого подібного. Олександр — оптиміст, яких мало. Справжній приклад того, як не занепадати духом.

ЦЮ СВІТЛИНУ ДРУЖИНА ЮРІЯ ШУХЕВИЧА ЛЕСЯ ЗРОБИЛА ПІД ЧАС ЦЬОГОРІЧНОГО BOOKFORUM У ЛЬВОВІ, ДЕ БУВ ПРЕДСТАВЛЕНИЙ» ВЕТЕРАНСЬКИЙ НАМЕТ» З ЛІТЕРАТУРОЮ ВОЇНІВ / ФОТО ЛЕСІ ШУХЕВИЧ

Більше того, Олександр сказав, що він не шкодує, що так сталося. І собі б не пробачив, якби його тоді не було в ДАП.

Таке спілкування дало мені потужну мотивацію та сили іти далі. Так і хочеться сказати всім і собі найперше: «Не ний, борись, будь як Олександр».

Пані Мар’яна нагадала також, що на початку року Олександр Терещенко видав книжку «Життя після 16.30». «Це документальна повість про перемогу людини над обставинами і над собою. У книжці автор описує період повернення до повноцінного життя після лікування та реабілітації. Олександр Терещенко акцентує увагу не на війні, а саме на внутрішніх проблемах людини, котра повернулася звідти. Повість написана з гумором і самоіронією, водночас є практичним посібником для всіх, хто опинився в складній життєвій ситуації», — описують видання на сайті kapterka.com.ua.

Многая літа, Олександре Леонтійовичу! Дякуємо за службу і за приклад!

Нагадуємо, виставка 250 найкращих світлин ХХІ Міжнародного фотоконкурсу «Дня» триває в столичному Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) до 17 листопада, з 10.00 до 19.00. Вхід вільний!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати