Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Щоб перейти до практики

Мінрегіон розробив новий законопроект щодо реконструкції застарілого житла в Україні
16 травня, 11:44

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто» імені Ю. Білоконя завершив розробку нового законопроекту «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду».

«Із 2006 року в Україні діє закон щодо реконструкції застарілого житла. Проте з того часу реконструкція цих будинків на практиці так і не змогла відбутися через недосконалість законодавства. Наприклад, через наявність вимоги щодо обов’язкової згоди 100% мешканців будинку на проведення майбутньої реновації. Також проблемним залишається механізм видачі компенсації, визначення джерел фінансування та багатьох інших аспектів. Тому ми розробили новий законопроект, який врахував попередній досвід і містить максимальну кількість рішень проблемних питань, пов’язаних із реконструкцією застарілого житла», — повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає www.kmu.gov.ua.

Зокрема, новий законопроект:

•  враховує можливість здійснення реконструкції застарілого житла різної поверховості, а не лише 5-поверхівок;

•  визначає замовниками проектів реконструкції виконавчі органи сільських, селищних та міських рад;

•  розширює перелік можливих джерел фінансування проектів;

•  визначає алгоритм прийняття рішення щодо реконструкції або знесення;

•  удосконалює процедуру видачі компенсації власникам застарілого житла;

•  передбачає різні можливі варіанти відселення жителів під час реконструкції, максимальну відстань, на яку відбуватиметься відселення, та інші питання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати