Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Save ФОП»

Чому протестують підприємці?
19 лютого, 19:35
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

У Києві під Офісом Президента 19 лютого відбулася акція протесту ФОПів проти запровадження РРО та посилення фіскального тиску, викликаного змінами до податкового законодавства, ухваленими монобільшістю в Раді.

Акція малих підприємців відбувається на Банковій під гаслами: «Save ФОП», «Ні знищенню малого бізнесу касовими апаратами!». Учасники вимагають ухвалити законопроекти, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності.

Одна із координаторів акції Юлія ГЛУШКО пояснила, що на вулицю підприємців вивели два закони — №№ 128-IX і 129-IX — про касові апарати для ФОП і про «кешбек».

Як наголосила Глушко, нові закони написані таким чином, що розібратися в них вкрай складно.

«У нас для того, щоб зрозуміти, що уже змінилося і чим ми керуємося з 1 жовтня, чим керуємося з 1 січня 2021 року... зрозуміти неможливо. Це можуть читати лише дуже-дуже великі професіонали — аудитори та адвокати, які працюють виключно в податковому праві. Цей закон читанню нормальною людиною, тим же ФОПом, не підлягає», — зазначила вона. За словами активістки, досить відкрити перші дві статті нового 128-го закону, щоб зрозуміти, чому потрібно виходити на акцію протесту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати