Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Проєкт продовжать

GIZ і надалі підтримуватиме Мінветеранів у професійній інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні
12 листопада, 19:23

У Мінветеранів домовилися про продовження співпраці з реалізації проєкту GIZ «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні» щодо професійного навчання для ВПО, а також про розширення та удосконалення такої співпраці. Днями відбулася зустріч Олексія ІЛЛЯШЕНКА, заступника міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України з питань євроінтеграції, із Фолькером БОДЕ, заступником директора Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні, яке за дорученням Федерального уряду Німеччини здійснює підтримку нашої країни на шляху демократичних перетворень, повідомляє mva.gov.ua.

Проєкт «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні» спрямований на поліпшення працевлаштування ВПО та місцевих жителів у шести східних областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, а також підконтрольних урядові України територій Донецької та Луганської областей. Спеціальності варіюються від адміністрування соціальних ЗМІ та онлайн-магазинів, SMM і контекстної реклами — до різних адміністративних професій, таких як бухгалтер або HR, а також соціальний працівник, водій автонавантажувача або швачка. Найкоротші курси тривають лише два тижні, а інші — два-чотири місяці. Тривалість залежить насамперед від складності спеціальності.

«На сьогодні проект співпрацює з десятьма постачальниками тренінгів, які проводять орієнтовно 32 тренінги, що їх успішно закінчили уже 806 учасників, 76% з яких — жінки. Тренінги проводилися з тих спеціальностей, які затребувані на місцевому ринку праці й/або користуються попитом серед учасників», — повідомив Фолькер Боде.

Учасники зустрічі наголосили на важливості продовження спільного проєкту GIZ та міністерства щодо професійної перепідготовки людей, які вимушені були через війну на сході України і через тимчасову окупацію частини Донецької та Луганської областей та Автономної Республіки Крим залишити свої домівки й місце роботи. Також вони обговорили можливості розширення такої співпраці, зокрема, йшлося про розширення географії проєкту, а також можливості навчання онлайн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати