Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про форпост України довідається уся планета

Документальний фільм тепер доступний у форматі віртуальної реальності
09 жовтня, 10:03

Унікальну стрічку «Дніпро — форпост України» про війну на сході країни вже понад два роки демонструють у дніпровському Музеї АТО, першому в Україні. Там розташовано панорамний кінозал у форматі «360 градусів», в якому зображення передають відразу на чотири стіни. У такий спосіб досягається повний ефект присутності. Тепер фільм за допомогою інтернету можна подивитися в будь-якій точці планети.

Презентація нового формату англомовної версії стрічки відбулася у Дніпропетровській облдержадміністрації. «Наш фільм із першого дня викликав неабиякий резонанс. Його вже встигли подивитися понад 250 тисяч людей, розповіла авторка і кінопродюсерка Наталія ХАЗАН. —  Посли, міністри закордонних справ, депутати Європарламенту та інші почесні іноземні гості після перегляду ставили однакове запитання — чи можна цей фільм подивитися в інших країнах? Так виникла ідея переробити англомовну версію стрічки у формат віртуальної реальності, щоб із нею можна було ознайомитися в будь-якому місці планети».

Нова версія стрічки «Dnipro — outpost of Ukraine» — у вільному доступі на Youtube. Аби ще більше зануритися в атмосферу подій на сході, потрібно мати окуляри для віртуальної реальності чи кардборд для смартфона. «Поглинання» відбувається через QR-код. «Півгодини воєнної хроніки яскраво демонструють, що саме наразі відбувається у центрі Європи. Ми пропустили через себе кожну хвилину стрічки. Тож вона насичена емоціями та щирістю», — сказав режисер фільму Євген Тітаренко. Партнерами проєкту є Дніпропетровський національний історичний музей ім. Дмитра Яворницького та Український культурний фонд.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати