Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перший в області, третій в Україні

У Дніпрі відкриють хоспіс для тяжкохворих пацієнтів
05 червня, 10:13

На Дніпропетровщині створюють перший в області центр паліативної допомоги. Сучасна медустанова для невиліковно хворих пацієнтів працюватиме в одному з корпусів дніпровської лікарні № 15. Зараз іде реконструкція будівлі. Підрядчики укріпили фундамент, замінили внутрішні комунікації, нині — утеплюють фасад.

Медустанова для невиліковно хворих розрахована на 46 місць. Як вважають лікарі, щодо функціональності йому не буде аналогів в Україні. Крім палат, там працюватимуть кабінети психолога та психотерапевта, функціональної діагностики та корекції больового синдрому, цифровий рентген, кімната для волонтерів і родичів. «У нашому центрі буде навіть денний стаціонар. Людина зможе прийти, зробити кардіограму або масаж і повернутися додому, якщо стан дозволяє, — розповідає головний експерт з паліативної допомоги департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Юрій КРИНИЧНИЙ. — Головне кредо паліативної допомоги — забезпечити пацієнтам максимальну якість життя. Якщо їх неможливо вилікувати, це не означає, що не потрібно надавати повноцінну допомогу». Поряд з головним корпусом добудовують приміщення, в якому обладнали сучасний конференц-зал. Там планують створити регіональний навчально-тренінговий центр, в якому фахівців навчатимуть надавати паліативну допомогу. Також у центрі працюватиме виїзна бригада, яка допомагатиме найбільш тяжким пацієнтам удома.

Зараз в Україні — всього два паліативні центри. Вони розташовані в Києві й Івано-Франківську. Тепер такий центр з’явиться й у Дніпрі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати