Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олег Сенцов — перший лауреат

21 жовтня в Українському домі відбудеться урочиста церемонія вручення премії Ukrainian ID Awards
18 жовтня, 12:29
ФОТО УКРІНФОРМ

Цю нагороду українському кінорежисерові Олегу Сенцову було присуджено за незламну силу в боротьбі за ідеали свободи.  Щорічна премія Ukrainian ID Awards відзначає видатних українців за значні досягнення та ефективні практики в ім’я процвітання та гуманізації суспільства і вручається у Каневі на Тарасовій горі під час спеціальної урочистої церемонії Міжнародного економіко-гуманітарного форуму Ukrainian ID.

Нагадаємо, ім’я лауреата першої премії офіційно було оголошено 7 червня 2018 року. Ним став тоді незаконно ув’язненний кінорежисер, сценарист та письменник Олег Сенцов, який був активним учасником Євромайдану та громадянського спротиву анексії Криму Росією. 2015 року російський суд визнав його винним і засудив до 20 років колонії суворого режиму. Під час проведення премії Олег знаходився у російській в’язниці, перебуваючи на межі життя та смерті.

— Тоді більше за все ми бажали особисто Олегу, живому й здоровому, вручити цей «Оскар» Ukrainian ID за відданість принципам та гуманізацію суспільства, — наголосила Наталія ЗАБОЛОТНА, засновниця форуму Ukrainian ID, президент Фонду гуманітарного розвитку України. — Олег Сенцов є людиною культури, українським кінорежисером, який став в усьому світі символом відчайдушної боротьби за пріоритетні цінності — свободу та громадянську гідність».

За словами організаторів акції, у програмі вечора відбудеться 60-хвилинний діалог із видатним українцем «Ідентифікація цінностей».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати