Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нова онкостратегія

У МОЗ розраховують зменшити смертність, викликану раковими захворюваннями
21 січня, 18:58

У Міністерстві охорони здоров’я підготували проєкт Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року. Документ готували спільно з фахівцями ВООЗ, МАГАТЕ, спеціалістів галузі та пацієнтських організацій. Завдяки системному підходу МОЗ розраховує на суттєве зменшення смертності, спричиненої онкологічними захворюваннями.

Основними цілями Національної стратегії є первинна профілактика онкологічних захворювань, зокрема, імунізація населення від канцерогенних вірусів та популяризація здорового способу життя; раннє виявлення онкологічних захворювань; сталий та рівноправний доступ до якісних послуг із діагностики та лікування онкозахворювань; психологічна підтримка та соціальна реабілітація пацієнтів онкологічного профілю; удосконалення системи реєстрації раку, лікувальних заходів та результатів спостереження за такими пацієнтами; підвищення рівня професійної освіти лікарів та інших медпрацівників; проведення наукових досліджень; паліативна допомога онкохворим пацієнтам та підтримка їхніх доглядальників.

Найближчим часом проєкт Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року буде винесений на громадське обговорення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати