Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не лише через простій підприємств

Луцьк зазнає втрат через занесення у «червону зону»
05 серпня, 20:01

Ці втрати не лише через простій підприємств, які були змушені закритися через жорсткий карантин, це ще й репутаційні втрати, бо потенційні туристи скасували свої поїздки у Луцьк і знімають бронь у готелях. Катерина ТЕЛІПСЬКА, начальник управління  туризму та промоції міста Луцької міської ради, каже, що щодня отримує дуже багато дзвінків від туроператорів з різних регіонів України та від просто громадян, в яких були сплановані поїздки у Луцьк. До того ж, люди їхали не лише суто у Луцьк, а загалом на Волинь, і тепер не знають, чи варто вирушати у дорогу. Бо побувати лише в Колодяжному, куди також збиралися, і минути Луцьк з його численними пам’ятками, якось не надто привабливо.

Нагадаємо, цього тижня Луцьк увійшов у так звану червону зону через поширення коронавірусу, але, як вже заявив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, це була «випадкова помилка», через недосконалу систему аналізу критеріїв для занесення населеного пункту в ту чи іншу зону. І у п’ятницю, мовляв, комісія знову засідатиме й Луцьк можуть виключити з «червоної зони», бо, стверджував Погуляйко, становище ні в Луцьку, ні на Волині з коронавірусом не є катастрофічним. Так, є смерті людей, які інфіковані коронавірусом, але коли пацієнту 91 рік і він має масу супутніх захворювань...

Журналісти «Першого каналу соціальних новин» взяли коментар у виконувача обов’язки директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександра ДУДАРА: наскільки небезпечним є Луцьк та Волинь загалом у поширенні коронавірусу? Цікавила ситуація з зайнятістю ліжок в інфекційному госпіталі, створеному в окремому корпусі лікарні для стаціонарного лікування найважчих коронавірусних пацієнтів. Дудар повідомив, що ситуація стабільна у тому значенні, що кількість пацієнтів в інфекційному госпіталі в останні два місяці не більшає. «На цей момент у тимчасовому інфекційному шпиталі у Боголюбах лежить 57 пацієнтів, а ліжок там 141. У відділенні реанімації — 12 ліжок, з них зайнято 6, і жоден з пацієнтів не перебуває на апараті штучної вентиляції легень. За день поступило 3 пацієнти — напливу немає. За останні два місяці кількість пацієнтів у нашій лікарні коливається від 38 до 57. Я не бачу якихось кардинальних змін», — повідомив Олександр Дудар «Першому каналу соціальних новин».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати