Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Маленька подорож містами світу»

Упродовж тижня триватиме онлайн-показ короткометражних фільмів про міський простір
19 липня, 15:50
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Французькі, швейцарські, німецькі та американські фільми про велосипеди та їхні різновиди, системи транспортування та особливості користування громадським транспортом будуть доступними для глядачів у форматі онлайн протягом цілого тижня (19-25 липня). Добірку фільмів підготувала кіноагенція Wiz-Art за підтримки однієї з ІТ-компаній.

«Бетонні лабіринти, де формуються особистості. Кожне місто — неповторний організм, а транспорт — ніби кров у жилах, оживляє його і наповнює рухом. Та якого змісту ми, міські жителі, йому надаємо? Ким ми стаємо і як мислимо, обираючи той чи інший засіб пересування? Нова транспортна революція не за горами! Підбірка Urban Mobility Shorts — це маленька подорож містами світу, що відкриває нову перспективу організації міського простору та руху в ньому», — зазначають організатори.

Спектр обраних фільмів широкий: від ламання стереотипів у стрічці «Різні тіла на роверах» до нестримного дорожнього руху в столиці Уганди, Кампалі, у фільмі «На думці велосипедиста». Загалом буде показано сім короткометражних фільмів. Усе, що потрібно зробити, аби здійснити цю подорож містами світу й поміркувати про транспорт майбутнього, — зареєструватися. Цей показ фільмів є частиною проєкту «Екомобільне літо в Intellias», мета якого — популяризувати велокультуру в українських містах.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати