Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київ – не шкуродерня

Чому міських безпритульних тварин виловлюватимуть комунальні установи інших міст, що мають сумнівну репутацію?
19 квітня, 10:59

«У Києві відбуваються дуже дивні речі,- повідомила  Комісія з питань захисту тварин при департаменті благоустрою Київської міської державної адміністрації. – Київське комунальне підприємство «Плесо» провело тендер на вилов бездомних тварин у місті Києві, в якому виступають два вельми цікавих учасники – «Доступна ветеринарія» м. Харків (фактично організація Ю. Шаповалової, директорки сумнозвісної Харківської живодерні при КП) та ГО «Порятунок чотирилапих» м. Луцьк, теж відомої не за «добрими» вчинками до тварин - Дани Новарчук».

Ця новина викликала у столичних зоозахисників більше питань, ніж відповідей. Приміром, чому проблемами безпритульних тварин почало опікуватися КП «Плесо», а не КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», до прямих обов’язків якого і входить гуманний контроль за чотирилапими безхатьками? По ідеї вилов має здійснюватися для того, аби провести стерилізацію, а після перетримки тварин – повернути їх знову у міське середовище. Як слушно зауважують у Комісії з питань захисту тварин, на ці та інші функції лікарні ветмедицини цього року із столичного бюджету виділено 26 мільйонів гривень. До речі, за даними тендеру, оголошеного КП «Плесо» (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-03-23-003196-a), харківська та луцька організації отримають майже 50 тисяч гривень.

«Де було КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», коли був заявлений даний тендер, і чому юристи КП не відстежують таку необхідну для них і для міста інформацію? Чому вони пропустили цей тендер?, - продовжують ставити запитання у згаданій комісії. – Харків та Луцьк виграють тендери по багатьох містах України, відловлюють, вивозять собак у незрозумілому напрямку, далі про долю тварин нічого невідомо. У Києві нам не потрібні шкуродери, які у свої павутиння затягнули досить багато міст й сіють смерть та страждання для тварин. Київська Постійна комісія з питань захисту тварин виступає категорично проти подібних тендерів, проти того, щоб Київ перетворювали на шкуродерню».

Про ситуацію із харківським комунальним підприємством раніше розповідав і «День». Зоозахисники Марина Суркова та Михайло Марченко у своєму матеріалі для видання розповідали, як керівництво харківського КП програло суд за позовом Володимира Борейка, керівника Київського еколого-культурного центру. Фактично суд визнав підприємство концтабором для тварин (див. у матеріал «Концтабірна» справа» за 21 січня ц.р.).

Наразі у КП «Плесо» та КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» ситуацію не коментують. А Комісія з питань захисту тварин звернулася до заступників мера Олексія Кулеби та Петра Пантелєєва із проханням розібратися в даній ситуації.

Інна ЛИХОВИД, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати