Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Комплексний ремонт — за бюджетні кошти

У Дніпрі реконструюють житловий фонд
29 січня, 18:58

У Дніпрі ще торік стартувала програма мера Бориса Філатова з комплексної реконструкції житлового фонду міста. Згідно з нею, виконуються не окремі види робіт у домах, а у всій сукупності: ремонтують покрівлі, сантехсистеми у підвалах, замінюють вікна між поверхами, утеплюють фасади тощо. За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, для ремонтів застосовуються сучасні, якісні, енергоефективні матеріали. «Наприклад, на проспекті Слобожанському утеплено вже понад 15 житлових будинків. Для таких комплексних ремонтів обираємо насамперед ті будинки, що розташовані на так званих червоних лініях і в яких наявні серйозні тепловтрати, тобто як панельні, так і будинки із силікатної цегли. Як тільки закінчимо із таким житловим фондом, просуватимемося вглиб інших вулиць по всьому місту», — розповів заступник мера.

Водночас у місті не кидають напризволяще ті будинки, де кричуща ситуація. Одним із таких був двоповерховий дім по вул. Магдалинівській, 7. Там після звернення мешканців до мера Бориса Філатова капітально відремонтували покрівлю. «При заміні жорстких покрівель ми більше не використовуємо листовий шифер, а виключно — металочерепицю, зокрема і на цьому будинку. Крім покрівлі, тут улаштували систему водовідведення. Наступний етап для таких будинків — ремонт фасадів», — додав Михайло Лисенко.

Загалом за останні чотири роки у Дніпрі коштом муніципального бюджету різні види капітальних робіт було виконано в більш ніж тисячі житлових будинків, поточних — у більш ніж 6 тисячах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати