Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Із чим прийшли, на те й нарвались»

Сільський голова Микуличів розповів про наслідки російської окупації
08 квітня, 18:08
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

До 1 квітня Київщина знаходилась під окупацією російської армії. Селища та міста зазнавали постійних обстрілів та терору з боку загарбників. На відео від проєкту «Український свідок» сільський голова Микуличів та місцеві жителі розповідають про «русскій мір», що прийшов і до їхнього села.

Петро Петрович Перевозник показує наслідки мінометного обстрілу, що відбувся 6 березня. Масштабні руйнування прийшлися на територію Микулицької загальноосвітньої школи. Поряд повалений паркан, через який росіяни проїжджали своєю технікою. Голова села жартома відмічає їх вміння водити. «Мені приходили СМС від орків про те, що Петро Петрович не доводьте населення до гуманітарної катастрофи, не йдіть на поводу у націоналістів. І телеграм-канал на співпрацю, — розповідає сільський голова. — Ну, я їх послав туди, де корабель!»

Гуманітарної катастрофи у селі вдалося уникнути завдяки місцевим жителям та працівникам ферми. Вони утримали ферму від мародерства та врятувати все поголів’я худоби. «Я з першого дня війни тут знаходжуся, — говорить працівник ферми. — Ні одного шматка м’яса ми не продали. Все безкоштовно». Люди організувалися та підтримували один одного чим могли.

У лісовій зоні поряд із селом Микуличі базувалося 50 російських танків. Там знаходилась їхня важка техніка та боєприпаси. Саме з цього лісу окупанти заряджали зброю та виїжджали обстрілювати населені пункти Гостомель, Буча, Ірпінь. Зараз у лісі лише залишки їхньої спаленої техніки та збитого вертольоту. Окупанти лишили по собі сміття та награбоване у селян майно. Просто на землі розкидані купи вкраденого хлібу.

Ліс поблизу Микуличів все ще небезпечний, адже залишається багато боєприпасів, що не здетонували. За словами місцевих жителів, втікаючи, росіяни ставили розтяжки та мінували територію. Поки в цих місцях не проходило розмінування — знаходитись там небезпечно.

Проєкт «Український свідок» регулярно публікує відеоконтент із наслідками російської агресії. Долучайтеся до проєкту (Ukrainian Witness) на платформах:

YouTube

Facebook 

Instagram  

Telegram для українців  

Telegram для росіян 

Patreon, де нас можна підтримати

Нагадаємо, медіапроєкт Український свідок (Ukrainian Witness) запустив засновник фонду допомоги українській армії «Повернись живим» Віталій Дейнега. Якщо ви стали Українським Свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожу техніку, проукраїнські мітинги — надсилайте, будь ласка, нам на пошту [email protected]. Ми підготуємо матеріали до публікації та зробимо так, аби їх побачив увесь світ!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати