Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Газета та її проекти готують громадян»

Після Луцька на фотовиставку «Дня» чекають у Львові. Відкриття — вже 22 травня!
16 травня, 18:52

У Луцьку 17 травня — останній день виставки найкращих світлин, надісланих на Міжнародний фотоконкурс всеукраїнської газети «День». Місто щороку приймає в себе цю фотовиставку, яка стала однією з найвідвідуваніших імпрез регіону, дні «Дня» в Луцьку вже стали традиційними і такими, без яких важко уявити культурний простір Волині. На запитання, чому Луцьк щороку в числі найперших після Києва міст приймає в себе «День», професор Ігор КОЦАН, ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, відповідає: «День» — для нас особливе видання, бо й головний редактор газети Лариса Івшина є почесним професором університету, виступає в нас з публічними лекціями, є членом Наглядової ради. І сама газета, її книжкові видання є тим, що вважаємо дуже важливим у підготовці не лише фахівців, а найперше — громадян. У майбутньому, переконаний, історію України вивчатимуть за світлинами фотовиставки «Дня», бо вони завжди актуальні, відображають те, чим жила впродовж року країна, що переживала, про що мріяли, що здобули. Так і твориться наша історія».

«Дивишся на фотографії — і перед очима постає наше життя, життя країни, думаєш: а як же ми його проживаємо? Чи гідно?.. Дякуємо, що даєте можливість людям задуматися й цінувати кожну хвилину життя», — цей запис у книзі відгуків є квінтесенцією вражень від виставки. На ній побували тисячі відвідувачів. Учні шкіл і гімназій, студенти університету, вихованці військового ліцею, волонтери, працівники благодійного фонду, просто небайдужі волиняни.

Особливими відвідувачами вже кілька років поспіль є учні навчально-виховного комплексу «Локачинська ЗОШ І — ІІІ ступенів-гімназія». В цьому закладі свого часу навчалася головний редактор «Дня» Лариса Івшина, яка є почесним громадянином рідного селища. Загалом же в Локачинській гімназії традиційно мають велику бібліотеку книжок «Дня» й проводять за ними дуже цікаві конференції. А на фотовиставки приїжджають, щоб побачити знімки — свідки історії, що вже минула, але досі справляє й справлятиме величезний вплив на нашу дійсність. Екскурсія така традиційно не просто пізнавальна, а навчальна, після побаченого учні пишуть есе.

«Фотовиставка всеукраїнського часопису «День» спонукає кожного поглянути на часто буденні речі через призму вічних цінностей: кохання, любові до життя, дитячої безпосередності, щирої усмішки й безтурботності, особливо в світлі останніх подій. Окремі світлини спонукають переосмислити свої вже сформовані погляди на життя та його миттєвості. Найбільше сподобалося фото «Дамочка» Миколи Тимченка, «Світ і тінь» Олександра Косарєва. Фото, яке найбільше вразило, — «Прощання. Із серії «Про тих, хто вижив і хто не повернувся» Тетяни Барвінської», — це відгук Віктора НИКИТЮКА, заступника директора з навчально-виховної роботи, заслуженого учителя України.

«Ми традиційно привозимо на фотовиставку десятикласників, — каже директор Локачинської гімназії Оксана САХАРЧУК. — Для молоді в час формування світогляду, орієнтирів у житті дуже важливо це побачити. Значення впливу таких світлин, які є відображенням нашого життя, несуть певний зміст, спонукають до мислення, важко переоцінити, вони мотивують, вони надихають, спонукають до змін і розвитку».

Лідерами глядацьких симпатій волинян стали: робота «Любов без меж» Анастасії Зазуляк — перше місце, «Ротація» Костянтина Черкая — друге і символічну «бронзу» отримала «Милота» Людмили Гошко.

Тим часом до зустрічі з двомастами непересічними фото уже готуються у Львові. Виставка відбудеться 22 травня о 12.00 у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» (вул. С. Бандери, 12). А о 14.00 у приміщенні Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка», (вул. Академіка Колесси, 2) розпочнеться живий діалог головного редактора Лариси Івшиної з львівською громадою, в межах якого відбудеться обговорення й минулорічного книжкового бестселера «Дня» «AVE. До століття Гетьманату Павла Скоропадського».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати