Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Експертна допомога

Королівство Данія сприятиме проєктам підтримки українських ветеранів
28 січня, 10:21

Заступник міністра у справах ветеранів України з європейської інтеграції Олексій Ілляшенко провів робочу зустріч із Аташе з питань оборони Посольства Королівства Данії в Україні Феліксом Еббестадом, повідомляє www.kmu.gov.ua.

Основною темою переговорів стала співпраця у межах Програми миру та стабілізації для України на період 2022-2025 роки від Уряду Данії, до якої вперше включено напрям підтримки українських ветеранів. Під час зустрічі сторони обговорили Данську підтримку сектору безпеки та реформи оборони в Україні та створення Проєктного офісу з переходу з військової кар’єри до цивільного життя, який об’єднає експертів різних силових відомств, юристів, аналітиків, для напрацювання нормативно-правових документів та безпосередньої підготовки реформи.

Олексій Ілляшенко запросив представників Посольства Королівства Данії в Україні приєднатися до участі в роботі підсекторальної робочої групи «Перехід з військової кар’єри до цивільного життя».

«На сьогодні Міністерство у справах ветеранів України є флагманом формування системи переходу військовослужбовців до цивільного життя. Тому ми розраховуємо на подальшу підтримку наших міжнародних партнерів у реалізації відповідних проєктів, — наголосив Олексій Ілляшенко. — Зокрема, «Програми реабілітаційного збору для учасників АТО з глибокими порушеннями зору» та цифровізації ветеранських послуг — підтримці Єдиного державного реєстру ветеранів війни та створенні мобільних додатків для захисників».

«Посольство Королівства Данія зацікавлене в участі у складі підсекторальної робочої групи, яка стосується переходу ваших військових до мирного життя, а також у наданні експертної та іншої підтримки проєктам Мінветеранів, які сприяють українським захисникам», — підсумував зустріч Фелікс Еббестад.

Нагадаємо, Данія виділила 22 млн євро на підтримку обороноздатності України та підтримує мобільні тренувальні бригади в Україні на підкріплення військових навчань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати