Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дивні перепони

Велоспільнота обурена появою «лежачих поліцейських» на одному з маршрутів Києва
29 жовтня, 19:18

«Уперше в історії Києва! Лежачі поліцейські для... велосипедистів!», — поділився новиною у Фейсбуці голова Ради з урбаністики Києва Віталій СЕЛИК. Ідеться про частину веломаршруту «Троєщина-Центр», що проходить через Труханів острів. Саме на з’їзді з пішохідного мосту на острів комунальники встановили бетонні кулі у якості «лежачих поліцейських», щоб велосипедисти пригальмовували та не збивали пішоходів.

«Там велосипедисти завжди сповільнюються біля людей. Бувають незначні зіткнення, але більше через те, що люди не дивляться під ноги і заходять на велодоріжку. І ці засоби явно були заплановані раніше, — додав урбаніст. — Їх могло і не бути, якби проєктувальники перголи прислухалися до велоспільноти і зробили прямий велошлях. Але конструкторам дуже хотілося, щоб під перголою ходили люди, а велосипедисти, як другий сорт, їх об’їжджали великим крюком. Велоспільнота довго відбивала цю «дічь», але красиві картинки виявилися сильнішими, хоч і не поєднувалися з реальним життям».

Далі в коментарях кияни ділилися думками, що обмежувачі руху справді потрібні, бо наїзди велосипедистів на пішоходів таки траплялися, з іншого боку — план велодоріжки на пішохідному мосту давно не схвалювала велоспільнота, а всі пропозиції, як її поліпшити, Київська міська державна адміністрація не брала до уваги. В усякому разі безпека людей має бути на першому місці, а її реалізація — доповнена кваліфікованим підходом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати