Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дніпру потрібні крила

Борис Філатов сподівається, що Верховна Рада України підтримає надання мільярда гривень на реконструкцію аеропорту
18 жовтня, 12:18
ФОТО DNEPR.INFO

Реконструкція аеропорту — персональна обіцянка уже від нової влади країни. Тож Верховна Рада, на його думку, має підтримати надання мільярда гривень на оновлення летовища. Як відомо, бюджетний комітет Верховної Ради окремим рядком вніс цю суму до проєкту державного бюджету на наступний рік. Хоча раніше під час підготовки проєкту в уряді чомусь забули про важливий об’єкт. Підтримку реконструкції якого, зокрема, пообіцяв новий Президент України Володимир Зеленський під час свого першого візиту на Дніпропетровщину у липні цього року.

«Будемо сподіватися, що уряд і решта відповідальних, котрі нескінченно відводять очі та роблять вигляд, що проблеми не існує, нарешті зрозуміють: аеропорт у Дніпрі — це персональна обіцянка моїм землякам уже нової влади», — зазначив міський голова Борис Філатов.  Він також подякував депутатам-мажоритарникам від Дніпра і висловив сподівання, що народним обранцям вдасться домогтися позитивних результатів голосування у Верховній Раді за виділення коштів на оновлення аеропорту. Мер Дніпра зауважив, що питання Дніпровського аеропорту стало непростим для його взаємин із державними політиками.

У Дніпрі розраховують, що за умови належного фінансування реконструкцію аеропорту в Дніпрі можна завершити за 2,5 року. При цьому уряд має надати гроші лише на будівництво нової злітно-посадкової полоси, здатної приймати великі літаки. Нові термінали та всю інфраструктуру аеропорту обіцяє взяти на себе приватний інвестор — відомий бізнесмен Олександр Ярославський, який минулому року придбав Дніпровський металургійний завод. Свого часу він уже займався реконструкцією Харківського летовища. У Дніпровський аеропорт він готовий вкласти 70 мільйонів доларів. Перед новим терміналом має бути перон для стоянки 22 літаків. Загальну вартість будівництва та реконструкції аеропорту експерти оцінюють у 3 мільярди гривень. На проєктування та початок робіт потрібно закласти 1 мільярд гривень. Будівництво терміналів і злітно-посадкової смуги проходитиме паралельно. Під час будівництва старий аеропорт Дніпра має працювати. Інвестор каже, якщо держава виділить свою частину коштів, то до робіт можна приступати вже на початку наступної весни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати