Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Десятеро проти одного

Україна вимагає від правоохоронних органів Парижа покарати нападників 14-річного Юрія
25 січня, 19:26

На українського підлітка Юрія було скоєно напад ще 15 січня цього року, натомість ЗМІ активно почали розповідати про трагічний інцидент минулої п’ятниці, 22 січня, коли хлопчина почав виходити із коми. За даними української громади у Франції, на Юрія напали неподалік Ейфелевої вежі. Група невідомих атакувала компанію студентів коледжу з металевими палицями, битами і ножами. Мати Юрія Наталя Крученик-Фаргат розповідала «Громадському», що хлопець повертався з навчання разом із друзями, коли на них напали.

Наразі лікарі починають виводити хлопця після тижневої коми та багатогодинної операції. Після побиття у нього виявлено травму голови,  гематому між мозком і черепом, контузію головного мозку, а також перелом носа, пальця та кілька синців. За словами мами Юрія, щоб знайти винуватців, нині опитують усіх свідків та збирають усі деталі злочину.

У свою чергу Посольство України у Франції звернулося до місцевої прокуратури через побиття підлітка. Спікер МЗС Олег Ніколенко зазначив, що наші консули у постійному контакті з рідними юнака і взаємодіють з французькими правоохоронцями для швидкого і об’єктивного розслідування.

Учора, 25 січня, про трагедію написав у своєму Telegram-каналі президент Володимир Зеленський: «Ще 15 січня у Парижі жорстоко побили нашого хлопця — українця, підлітка. Хто це зробив? Судячи з відео, такі ж підлітки або трохи старші. Десять на одного. У них була арматура, холодна зброя. І в них була мета — вбивати, калічити, нівечити...», — написав президент.

Також він зазначив, що Україна вимагає від правоохоронних органів Парижа знайти й покарати нападників: «У будь-якій країні такий напад заслуговує на жорстку реакцію держави. Українська держава зробить усе, щоб Юрій та його родина отримали необхідну допомогу, а розслідування — необхідні стимули. Уже маємо жорстку реакцію міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена та мера Парижа Анн Ідальго. Нападники абсолютно точно повинні опинитися у в’язниці».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати