Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Це викликає велике занепокоєння»

До Умані у 2020 році може прибути 5-10 тисяч хасидів — міністр Кабміну
12 серпня, 09:25

Прибуття від 5 до 10 тис. хасидів до Умані Черкаської області для святкування іудейського свята Рош Гашана очікується у 2020 році, і це викликає велике занепокоєння і всередині України, і у Міністерства закордонних справ Ізраїлю, зазначає міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, передає Інтерфакс-Україна.

У зв’язку з цим Держкомісія доручила Міністерству закордонних справ посилити комунікацію з інформування іноземних громадян про обмеження, що діють в Україні, Міністерству внутрішніх справ посилити та гарантувати безпеку під час святкування Рош Гашана, Державній прикордонній службі розробити пам’ятку перебування в Україні та роздавати під час перетину українського кордону, а також інформувати про можливу заборону на в’їзд до України на декілька років у разі порушення карантину.

Як повідомлялося, учасники міжвідомчої наради в Міністерстві закордонних справ України дійшли спільної думки, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до Умані Черкаської області для святкування юдейського свята Рош Гашана в традиційному форматі у 2020 році є неможливим зважаючи на епідемічну ситуацію в Ізраїлі, заборону проведення масових заходів в Україні, необхідність створення великої кількості місць для обсервації та через складність контролю правоохоронцями дотримання паломниками режиму самоізоляції.

Пізніше Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю закликало Київ не дозволяти цього року паломництво хасидів до м. Умані Черкаської області на свято Рош Гашана.

У 2019 році для зустрічі 5780 іудейського Нового року (Рош Гашана), який святкують із вечора 29 вересня до вечора 1 жовтня, до Умані прибули понад 30 тисяч паломників.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати