Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Будемо воювати до останнього патрона»

Воїн Бескид — про моральні засади української армії
16 травня, 09:12
Фото НВ.Life

Російська армія має ракети, але за відсутності бойового духу вони нічого не варті. Український воїн із позивним «Бескид» розповідає про моральні засади боротьби української армії у цій війні — та трошки про себе. Зокрема, цьому присвячено одне з останніх відео, що опублікував проєкт «Український свідок».

Хлопець виріс в одній із західних областей України. Сім’я виховувала його в національно-патріотичному дусі — і це дало свої плоди: наразі Бескид захищає Україну від російської навали.

У 2018-у він закінчив Національну академію сухопутних військ у м. Львів. Після цього продовжив службу в одній з бригад Збройних сил.

Спочатку був командиром взводу. Потім — командиром роти. Тепер Бескид є заступником командира батальйону. Його відповідальність — тримати підрозділ у повній бойовій готовності. А також проводити заняття з топографії, вогневої підготовки, тактики та інших військових дисциплін.

«Ворог підступний, сцикливий, — розповідає Бескид про російську армію. – Росіяни воюють з неозброєними цивільними і вбивають їх. Вони — галімі труси».

Але за його словами росія зміцнила нас і згуртувала. «Наша нація завжди буде воювати до останньої краплі крові, до останнього патрона. Тільки коли буде зруйнована московська імперія, буде вільна і незалежна Україна», — додає він.

Підсумовуючи свої слова, Бескид цитує першу заповідь Декалогу ОУН: «Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї».

На відео присутні військові із позивними Север і Кримський, а також блогер, мандрівник і ветеран АТО Валерій Маркус.

Долучайтеся до проєкту «Український свідок» (Ukrainian Witness) на платформах:

YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCSw52AtaknWAZLUP6ZCKm8A/featured

Facebook https://www.facebook.com/ukrainianwitness

Instagram https://instagram.com/UkrainianWitness

Telegram для українців https://t.me/UkrWitness

Telegram для росіян https://t.me/UkrainianWitness

Patreon, де нас можна підтримати

https://www.patreon.com/UkrainianWitness

Якщо ви стали Українським Свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожу техніку, проукраїнські мітинги — надсилайте, будь ласка, нам на пошту [email protected]

Ми підготуємо матеріали до публікації та зробимо так, аби їх побачив увесь світ!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати