Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Безбар’єрна Україна

Над створенням спеціальної стратегії працює шість експертних груп
17 лютого, 19:24

Стартувала серія засідань робочих груп з розробки проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору. До масштабного процесу залучені шість експертних груп, у склад яких увійшли представники центральних органів влади, профільних громадських організацій, благодійних фондів тощо. Під час перших зустрічей присутні обговорили два напрями — фізична та суспільна безбар’єрність, повідомляє пресслужба Мінрегіону.

Нагадаємо, рішення про створення міжвідомчої робочої групи з розроблення проекту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні ухвалив уряд на виконання Указу Президента «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні» та в межах ініціативи Першої Леді Олени Зеленської.

Учасники першої зустрічі наголосили на низці актуальних проблем за напрямом «Фізична безбар’єрність», серед яких: недотримання забудовниками державних будівельних норм щодо інклюзії; низький рівень обізнаності чиновників у питаннях безбар’єрності; неможливість впливати на прийняття рішень для комітетів доступності тощо.

Друга зустріч була присвячена обговоренню напряму «Суспільна безбар’єрність». Йдеться про забезпечення гідних умов участі людей та суспільних груп у житті громад, реалізацію можливостей для їхньої участі в процесі розвитку культури, створення середовища для самовираження тощо.

Власні пропозиції щодо розробки проєкту Стратегії за напрямками «Фізична безбар’єрність» та «Суспільна/соціальна безбар’єрність» можна залишати за посиланням. Кінцева дата подачі коментарів — 22 лютого 2021 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати