Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ази в повітрі й на землі»

На Київщині триває навчально-тренувальний збір із фахівцями пошуково-рятувальних і парашутно-десантних служб
15 травня, 19:05
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

У бригаді тактичної авіації повітряного командування «Центр», що на Київщині, проводиться навчально-тренувальний збір з фахівцями пошуково-рятувальних і парашутно-десантних служб та груп Збройних сил України, йдеться на сайті Міноборони. Військовослужбовці десантуються, як із гранично малих, так і великих висот, а також виконують стрибки з парашутними системами на граничну дальність.

За словами керівника збору майора Віталія Іваненка, військовослужбовці вкотре демонструють свою універсальність, професіоналізм та бойовий дух.

«Успішне виконання будь-якої пошуково-рятувальної чи спецоперації за допомогою повітряного десантування залежить від рівня професійної підготовки кожного з учасників, — зазначив Віталій Іваненко. — І багато в чому — від досвіду експлуатації парашута, як у повітрі, так і на землі».

Офіцер зауважив, що мета зборів — максимально якісно підготувати людей до виконань завдань на різних типах парашутів.

«У бойових умовах завдання можуть бути різними, тож вчимо стрибати із парашутом типу «крило». Перейти з круглого парашута на такий тип  складно. З «крилом» потрібно знати, як поводитись у вільному падінні. Тож вчимо правильно рухатися в повітряному потоці, керувати своїм тілом і навіть диханням. Лише освоївши ці ази та здійснивши певну кількість стрибків, військовослужбовець готовий до виконання складних завдань», — зауважив Віталій Іваненко.

Керівник збору додав, що в межах заходу рятувальники також виконують стрибки на понад граничну дальність. Під час них парашутисти використовують аеродинамічні властивості парашута-«крила» для перельоту на великі відстані від місця десантування. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати