Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Українська громада — інтегральна частина Канади»

Надзвичайний та Поважний Посол Канади в Україні Роман Ващук під час невимушеної бесіди з «літньошколярками» окреслив точки дотику наших країн
27 липня, 12:35

Про тісне співтовариство Україна — Канада відомо вже досить давно. «Це є активне ділення спадщини зі всіма нашими канадськими громадянами, тому що українська громада має вже понад 125-літню спільну історію тут. Вона є інтегральною частиною нашої держави», — зазначив пан Ващук. Розмова зі студентами охопила широкий спектр тем: від економіки до культурного розвитку. Зокрема посол Канади детально пояснив сенс деяких ініціатив «кленової» країни, спрямованих на допомогу Україні, а також розповів про пріоритетні напрями роботи G7, групи з підтримки нашої країни в цьому році.

До того ж Ващук наголосив на тому, що його країна симпатизує українській громадськості, проте вкрай необхідно «...доповнити образ сучасної України, який мають канадці». Під час інтерв’ю згадали також про зону вільної торгівлі, яка була відкрита минулого року та розвиток громадянського суспільства. «Канада є одною з тих небагатьох країн, де майже нікому не треба пояснювати, хто або що таке «українець», — на завершення додав Роман Ващук і дав зрозуміти, що ми отримуємо величезну підтримку, спрямовану на досягнення миру, демократії та процвітання в Україні.

ВРАЖЕННЯ

Анастасія КОРОЛЬ, Донецький національний університет імені Василя Стуса:

— «Я часом кажу людям, які сюди приїжджають, що є трохи важко зрозуміти, що відбувається в Україні, але насправді українцям теж важко зрозуміти, що тут відбувається». Розмова з послом Канади Романом Ващуком просто і цікаво проілюструвала, як бачить Україну дружня до нас держава. Це дуже корисно насправді. Спокійно, виважено, ґрунтовно доходиш до розуміння труднощів, що виникають у процесі змін. Звичайно, що це зміни ми побачимо лише з часом, але ми їх творимо тож нам і відповідати. Допомога допомогою, але ми сьогодні творці свого завтра.

Літня школа журналістики відбувається за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати