Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З неділі півострів буде жити за київським часом

29 березня, 00:00

У відповідності до рішення Кабінету Міністрів України, з 30 березня 1997 року на території Криму буде діяти загальноукраїнський час, який відповідає другому часовому поясу.

"Московський час" на території автономії впровадив з 1994 року тодішній президент АРК Юрій Мешков. З того часу відлік годин доби на Кримському півострові став сприйматися як проблема не астрономічна, а політична.

Як повідомив кореспондента "Дня" заступник голови Верховної Ради Криму Рефат Чубаров, позавчора на сесії кримського парламенту група депутатів запропонувала продискутувати питання про час, щоби "не підкорятися сліпо" ухвалі Києва, "що не враховує кримську специфіку". Проте більшість не проголосувала за включення цього питання до порядку денного. За відновлення загальноукраїнського часу висловився і представник президента України в автономії Василь Кисельов.

Отже, у неділю, коли вся Україна переведе стрілки годинників на годину вперед, в Криму цього робити не стануть. Дехто продовжує висловлювати незгоду. Так, командуючий Чорноморським флотом Віктор Кравченко у листі, адресованому голові Севастопольської держадміністрації Віктору Семенову, відзначив, що подібні кроки можуть викликати протест населення, не кажучи вже про різко негативну реакцію військовослужбовців ЧФ. "Зміна сталого для Криму та Севастополя режиму часу ускладнить взаємодію командування флоту з цивільною владою" - заявив російський генерал.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати