Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські республіканці готуються організувати блокування Чорноморського флоту з суші та з моря

27 лютого, 00:00

Українська республіканська партія розпочинає збір підписів громадян під вимогою виведення іноземних військ із території України - повідомив журналістам голова партії Богдан Ярошинський. УРП у жовтні запропонувала парламенту проект закону "Про виведення військових формувань Російської Федерації з території України", однак він не розглядався. А Президент тоді ж заявив про те, що накладе на закон вето, якщо він буде схвалений Верховною Радою. Лідери УРП переконані, що нині перебування "окупантів" на території України стає особливо небезпечним.

Б. Ярошинський висловив сподівання, що зібрані підписи сприятимуть ухваленню закону, запропонованого УРП. У разі, якщо петиції з підписами не дадуть бажаних результатів, УРП вдасться до радикальніших заходів, а саме - масового блокування російських військ з суші та з моря, щоб у такий спосіб змусити їх залишити територію України. УРП закликає усі політичні сили національно-демократичного спрямування та населення підтримати цю акцію.

На запитання кореспондента "Дня", як оцінила Рада УРП участь Миколи Горбаля і Михайла Гориня в нелегітимних зборах УРП, що відбулися 15 лютого, голова партії відповів: "УРП - демократична організація, члени партії можуть збиратися коли завгодно. У цьому випадку були прийняті рішення, що заперечують статуту партії. Але зазначені особи не брали участь у прийнятті цих рішень, а своєю присутністю спонукали людей до прийняття цих рішень. Керівництво негативно ставиться до того, що спонукалися деструктивні процеси всередині організації. Але я з цього трагедії не роблю, кожен знаходить те, що шукає".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати