Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Скажіть, будь ласка, яке ваше ставлення до політики реформ?

11 червня, 00:00

За даними опитування, проведеного соціологічною та маркетинговою службою "СОЦІС-Геллап" у травні. Вибірка (1200 чоловік) репрезентує за основними соціально-демографічними ознаками доросле населення України. Відповідали лише ті респонденти (71% опитаних), котрі дали певну відповідь на запитання про те, чи дійсно в Україні відбуваються реформи.

Коментар

З наведених даних виходить, що оцінки, котрі громадська думка дає політиці реформ, суперечливі і неоднозначні. Більш визначено опитані оцінюють результати реформ: більша частина респондентів (44%) дає їм переважно негативні оцінки (18% - вкрай негативні). Кожний третій ставиться до результатів реформ досить толерантно, вважаючи, що у них "є і хороше, і погане".

За результатами цього ж опитування, одна з причин таких оцінок здійснення реформ полягає у тому, що їхні негативні наслідки позначаються в основному на соціально та економічно вразливих категоріях населення - пенсіонерах, молоді, вчених, творчій інтелігенції. Водночас, благами реформ користуються, насамперед, (на думку переважної більшості опитаних) представники різних рівнів влади, бізнес-структури, лідери злочинних угруповань і політичні діячі.

Крім того, більшість респондентів не відчуває можливості тим чи іншим чином впливати на процес соціально-економічного реформування, і вважає, що на хід реформ переважно впливає "мафія та корумповані урядовці."

Оксана БАНДУРОВИЧ, служба соціальної аналітики "Дня"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати