Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Приватизацію "приручили" заради можливих інвестицій

08 травня, 00:00

Президент України видав Указ "Про державну програму приватизації на 1997 рік", чим, починаючи із 6 травня, перевів приватизаційний процес на "ручне" управління.

Уперше проект програми приватизації було подано на розгляд Кабміну торік у листопаді. На початку грудня його мала затвердити ВР. Цього не сталося. У січні - березні цього року відбувалися численні доопрацювання й перезатвердження проекту, президентське вето й попередження стосовно того, що коли ВР не ухвалить програму, то він - Леонід Кучма - почне самотужки впроваджувати її в життя своїми указами. Реакції у відповідь не було. І коли Л. Кучмі вже "за посадою" не личило знову про це нагадувати, президентським "приватизаційним" рупором став його помічник з економічних питань Валерій Литвицький, котрий востаннє натякнув парламенту на економічному семінарі 1 травня про необхідність якнайшвидшого розблокування приватизації. ВР висновків не зробила.

На цьому й завершилося очікування того, що буде ухвалено програму "за правилами": ВР - ухвалює, Президент - затверджує, - розраховане на великих іноземних інвесторів, які не один місяць із цікавістю спостерігали депутатську гру "в приватизацію". І Президент, виходячи з "інвестиційних" міркувань, узяв увесь процес роздержавлення у свої руки, указом регламентувавши приватизацію цього року - 1,5 тис. малих і 2 тис. середніх і великих підприємств.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати