Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парламент робить спроби усунути Володимира Ланового

22 травня, 00:00

Учора парламент спробував звільнити від управління Фондом держмайна нинішнього в. о. голови ФДМ Володимира Ланового, схваливши Постанову "Про деякі питання діяльності ФДМ". Один із пунктів постанови передбачає, що якщо парламент не затверджує на посаду голови Фонду кандидатуру, запропоновану Президентом, то функції виконуючого обов'язки голови автоматично виконує перший заступник голови ФДМ. Звичайно, до призначення голови Фонду.

У пояснювальній записці за провину В. Ланового ставлять дезорганізацію роботи Фонду, спробу змінити механізми оцінки вартості держмайна, а також усунути заступників голови ФДМ Олександра Бондаря, Сергія Бабича та Олександра Тимошенка.

"Депутати не сприймають В. Ланового як головуи Фонду, - коментує ситуацію член Міжрегіональної депутатської групи Юрій Болдирев. Він молодий і має репутацію теоретика, тоді як більшість депутатів - швидше практики".

Учорашня постанова парламенту, на думку експертів, слугуватиме гальмом для приватизації, оскільки наказує поки "зупинити затвердження планів приватизації підприємств". Вона вступає в конфлікт з указом Президента про призначення В. Ланового виконуючим обов'язки голови ФДМ.

Швидше за все, депутати зацікавлені в усуненні В. Ланового саме на захист теперішніх його заступників. Кожен із них курирував свій сектор приватизації й був пов'язаний із представниками потужних угрупувань, які мають певний вплив у парламенті. Однак і В. Ланового не можна вважати повністю незалежним: він не має підтримки в парламенті, і тому в разі затвердження на посаді був би дуже залежним від Президента та інтересів його оточення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати