Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Операція "Мийдодір": останні зведення

10 червня, 00:00

Подання Генерального прокурора України Григорія Ворсинова про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності голови комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Григорія Омельченка винесено на розгляд парламенту. Найближчим часом воно буде розглянуто на пленарному засіданні. Про це "День" повідомили в комітеті Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності депутатів.

Нагадаємо, що у травні Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Григорія Омельченка, інкримінуючи йому зловживання службовим становищем, розголошення попередніх даних слідства, втручання в роботу правоохоронних органів.

Сам Григорій Омельченко в коментарі, який він надав агентству УНІАН, наголосив, що кримінальну справу проти нього порушено Генпрокуратурою з ініціативи "осіб з найвищих ешелонів виконавчої влади", щодо яких він має матеріали про вивезення коштів з України, про відкриття валютних рахунків та про створення комерційних структур за кордоном. Депутат повідомив, що з нещодавньої поїздки за кордон ним були привезені фотографії, банківські, фінансові та інші комерційні документи, які підтверджують вину цих осіб. Водночас він відмовився назвати їхні імена.

А доки українські борці з корупцією з'ясовують між собою, хто з них краще бореться із цим ганебним явищем, сама корупція продовжує жити та здоровішати. Мабуть, саме тому Світовий банк висловив "занепокоєння станом української економіки, зокрема, корупцією на всіх рівнях", а тому для подолання цього явища він надасть Україні позику в розмірі $600 мільйонів на заходи, пов'язані з боротьбою з організованою злочинністю та корупцією. Про це повідомила представник Світового банку в Україні Лариса Ященко.

За її словами, фінансову допомогу планується надавати у трьох напрямках: по-перше, це реформа держуправління, по-друге, дерегуляція економіки, зокрема, сприяння малому бізнесові, по-третє, реформа державної служби та вдосконалення кадрової політики в цій галузі. Лариса Ященко повідомила також, що Світовий банк розглядає можливість надання Україні наступних двох позик, спрямованих на заходи щодо боротьби з корупцією. Перша із цих позик спрямовуватиметься на поліпшення податкового клімату, друга - на забезпечення пенсійної реформи.

Нагадаємо, що питання про корумпованість органів державного управління в Україні найбільш гостро постало перед світовим товариством саме з приводу використання не за призначенням цільових кредитів із Заходу. Цікаво, чи не повторить цей кредит долю своїх численних попередників?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати