Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Колиска "варяга" - на межі банкрутства

10 червня, 00:00

Справа про банкрутство Суднобудівного заводу ім. 61 комунара розглядається арбітражним судом Миколаївської області. Позивачем у цій суперечці виступило КР "Миколаївліфт".

Утім, позивачем могло виступити будь-яке інше підприємство - суднобудівний завод заборгував майже всім у місті. У "Миколаївліфта" ж закінчилися позивні терміни, передбачені законом. Звертання до арбітражу було вимушеним - інакше кредитору довелося б розпрощатися з 87 365 гривнями, котрі суднобудівний завод винен іще з осені 1994 року. "Тепер цей борг без урахування штрафних санкцій перевищив 200 тисяч гривень, - заявив кореспондентові "Дня" юрисконсульт КП "Миколаївліфт" Анатолій Панасюк. - Усі наші звертання до керівництва заводу зустріли численні відписки".

Генеральний директор "шістдесят першого" Олександр Фірсов надіслав до арбітражу лист відкласти розгляд справи до завершення реструктуризації заводу та виділення ЖКО в окреме підприємство - "Комунарпобут". На це суд дав відповідачеві термін для погашення боргу, а коли він закінчився, оголосив про прийом від усіх кредиторів претензій до боржника.

Через місяць за даною справою має бути винесено рішення. Якщо суднобудівний завод визнають банкрутом, то буде оголошено його продаж та пошук санатора, котрий погодиться взяти його з усіма боргами. Таких прецедентів щодо великих державних підприємств узагалі й суднобудівних заводів зокрема в Україні ще не було.

Миколаїв

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати