Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До України прибуває пересувна виставка Реріхів

01 березня, 00:00

3 березня в Національному музеї історії України в Києві відкривається виставка картин Миколи та Святослава Реріхів із циклу "Гімалаї". Це 56 робіт, виконаних темперою на картоні. Вони є частиною спадщини родини Реріхів, переданої Святославом Миколайовичем 1990 року Міжнародному центру Реріхів за умови створення в Москві громадського музею Реріхів. В Україні картини раніше не демонструвалися.

Виставку, яка триватиме майже місяць, присвячено 50-річчю з дня смерті М. Реріха й 50-річчю незалежності Індії.

Крім картин, до експозиції включено матеріали із сімейного архіву, мистецтвознавська й філософська література, унікальні аудіо- й відеоматеріали. Після киян з роботами батька й сина Реріхів зможуть ознайомитись жителі Харкова, Полтави, Сімферополя, Ялти, Феодосії, Запоріжжя та ще кількох великих і малих міст нашої країни.

Виставка, як розповів кореспондентові "Дня" Юрію КОЛІНЬКУ голова Товариства "Україна - Індія" Юрій Білецький, є лише однією з акцій, які заплановано в Україні на честь національних індійських урочистостей. Крім цього, в координації з Міжнародним центром Реріхів, Українським Реріхівським товариством та іншими організаціями під патронажем Кабінету Міністрів України незабаром відбудеться науково-практична конференція "Шляхи розвитку й зміцнення дружніх зв'язків між Україною та Індією", фестиваль індійського танцю, торгово-промислова виставка "Індія-97" і ряд інших акцій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати