Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи підпише Президент парламентську програму приватизації?

05 червня, 00:00

У вівторок увечері парламент досить оперативно ухвалив Закон "Про програму приватизації на 1997 рік".

А вже вчора у Верховній Раді поширилися чутки про можливе вето Президента на цей закон. Адже фактично парламент навіть не розглядав альтернативний (хоча й дуже близький за змістом) президентський проект закону, поквапившись затвердити свій варіант.

"Хто має гроші та майно, той має й владу", - прокоментував "Дневі" ситуацію позафракційний депутат Михайло Ратушний. Активність Президента, котрий подав законопроект уже після того, як парламент розглянув у першому читанні свій варіант програми приватизації, Михайло Ратушний пояснює спробами вплинути на результати майбутніх виборів. Адже майбутній Президент повинен пообіцяти щось конкретне своїм прихильникам за передвиборну підтримку. А ВР в цьому випадкові перехопила ініціативу, перекривши канали для можливих майнових "маневрів". Парламентський варіант відрізняється від президентського лише двома моментами: він обумовлює управління пакетами акцій державних підприємств і не торкається процесів приватизації в АПК.

"Відтепер Фонд держмайна матиме змогу передавати в управління державні пакети акцій лише на конкурсних засадах, - заявив "Дню" голова Комісії з питань контролю за приватизацією Олександр Рябченко. - Президент навряд чи скористається правом вето. Адже відповідно до Конституції його указ стосовно програми приватизації нечинний з моменту прийняття парламентом аналогічного закону. Тобто, якщо чинність цього закону буде зупинено, Україна фактично залишиться без програми приватизації на 1997 рік".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати