Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто забезпечив перемогу Джо Байдену

12 березня, 11:12
ФОТО РЕЙТЕР

На праймеріз Демократичної партії США, які відбулися у вівторок у чотирьох американських штатах — Мічигані, Місурі, Міссісіпі та Айдахо — перемогу здобув колишній віцепрезидент США Джо Байден. При цьому підрахунок голосів у ще двох штатах — Північіній Дакоті та Вашингтоні — поки продовжується, повідомляє інформаційне агентство AP.

Згідно з інформацією агентства, перевагу Байдену забезпечили голоси робочого класу та афроамериканців, які вважаються ключовими для здобуття номінації Демократичної партії.

Особливо важливою для колишнього віцепрезидента є результат у Мічигані, адже під час виборів президента шанси на перемогу у ньому мають як республіканці, так і демократи.

Головний суперник Байдена на цих праймеріз, сенатор Берні Сандерс раніше вів свою кампанію на обіцянках залучити велику кількість виборців у штатах так званого іржавого пояса, до яких належить і Мічиган і які на минулих виборах віддали голоси республіканцю Дональду Трампу. Також саме у Мічигані Сандерсу вдалося перемогти Гілларі Клінтон під час праймеріз напередодні минулої президентської кампанії.

Станом на ранок середи Байден здобув на праймеріз голоси 772 делегатів. У його конкурента Берні Сандерса — 633 голосів делегатів. Для здобуття номінації кандидата від Демократичної партії на президентських виборах цього року кандидату необхідно отримати голоси щонайменше 1991 делегата.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати