Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Біля Ліми розлилася нафта

Уряд вважає це найбільшим екологічним лихом в історії Перу
03 лютого, 17:37
РОБІТНИКИ ПРИБИРАЮТЬ ПЛЯЖ БІЛЯ НАФТОПЕРЕРОБНОГО ЗАВОДУ REPSOL LA PAMPILLA ПІСЛЯ НЕДАВНЬОГО РОЗЛИВУ НАФТИ, ЯКИЙ СПРИЧИНИВ ЕКОЛОГІЧНУ КАТАСТРОФУ НА УЗБЕРЕЖЖІ ЛІМИ, У ВЕНТАНІЛЬЇ, ПЕРУ, 29 СІЧНЯ 2022 РОКУ. ЗНІМОК ЗРОБЛЕНИЙ ЗА ДОПОМОГОЮ ДРОНА 29 СІЧНЯ 2022 РОКУ / ФОТО РЕЙТЕР

Третій тиждень у Перу долають наслідки масштабного розливу нафти. Майже 12 тисяч барелів нафти витекло в Тихий океан ще 15 січня, повідомляє BBC. Зараз узбережжя поблизу Ліми, де сталася аварія, прибирають робітники нафтопереробного заводу Repsol La Pampilla. Власне, саме він і став винуватцем інциденту, який влада Перу вже назвала найбільшим екологічним лихом за останні роки. Ситуацію загострює те, що компанія спочатку заявляла про удвічі менші обсяги вилитої в океан нафти. У свою чергу міністр навколишнього середовища Перу Рубен Рамірес заявив у понеділок, що уряд тимчасово призупинить морські операції з розвантаження нафти Repsol.

Аварія сталася через те, що танкер нафтопереробного заводу накрили хвилі цунамі, спричиненого виверженням вулкана неподалік островів Тонга. Унаслідок цього постраждала ділянка, що приблизно за 30 км на північ від столиці Перу Ліми. Тепер уряд Перу вимагає компенсації, а місцева прокуратура почала розслідування щодо ролі керівництва Repsol в інциденті.

Влада Перу чекає, доки керівництво заводу зможе надати гарантії, що більше подібних аварій не станеться. Також уряд незадоволений тим, як неоперативно здійснюється компанією очищення забрудненої акваторії. У своїй заяві Repsol зазначав, що очищення триватиме до кінця лютого.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати