Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

03 липня, 09:33

1 липня 2020 року. Барселона. Люди в захисних масках відвідують Каса Батлло, відомий як «Будинок Костей» — житловий будинок у районі Ешампле, побудований каталанським архітектором Антоні Гауді, який відкрив двері після понад тримісячного закриття через пандемію коронавірусу (COVID-19). Іспанія скасувала надзвичайний стан, який діяв протягом попередніх трьох місяців, і відкрила свої кордони для приїжджих з більшості європейських країн. Люди, що прибувають з ЄС, країн Шенгенської зони і Британії, більше не повинні будуть самоізолюватись протягом двох тижнів. Разом з тим, в країні як і раніше діють заходи соціального дистанціювання: люди повинні залишатися один від одного на відстані півтора метра, а також носити маски в магазинах і в громадському транспорті. У тих, хто прибуває в країну, будуть вимірювати температуру, туристи також повинні будуть повідомити, чи хворіли вони Covid-19, і залишити свої контактні дані.

30 червня 2020 року. Вілмінгтон, шт. Делавер, США. Виступаючи перед журналістами, кандидат у президенти від Демократичної партії, ексвіцепрезидент США Джо Байден розкритикував чинного главу держави Дональда Трампа за поведінку в період пандемії коронавірусу (COVID-19) і порекомендував йому надягти маску, а також тримати дистанцію. Він заявив, що США необхідний президент, який буде говорити неприкрашену правду, брати відповідальність, замість того щоб звинувачувати інших, президент, який буде прислухатися до експертів, слідувати за наукою, а також буде керувати і подавати зразковий приклад для країни.

1 липня 2020 року. Берлін. Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас переймає головування в Європейському Союзі від міністра закордонних справ Хорватії Гордана Грліка-Радмана під час символічної передачі перед Бранденбурзькими воротами в Берліні. Піврічне головування Німеччини пройде під гаслом «Разом. Знову зробити Європу сильною». Затверджений федеральним урядом текст програми на 24 сторінках передбачає зосередження головної уваги на боротьбі з наслідками коронавірусної кризи, в тому числі й економічними. Німецький уряд хоче зробити ЄС стабільнішим і стійкішим до криз та забезпечити політичну спроможність Європейського Союзу «діяти і ухвалювати рішення на основі упорядкованих процедур — навіть в складних умовах».

1 липня 2020 року. Санкт-Петербург. Чоловік тримає плакат з написом «Необхідно змінити президента, але не Конституцію» під час протесту опозиції на Палацовій площі в центрі Санкт-Петербурга проти змін до Конституції Росії в останній день щотижневого загальнонаціонального голосування за конституційні реформи. Ці поправки дозволять президенту Володимиру Путіну залишатися при владі до 2036 року.

1 липня 2020 року. Оттава.  Щоб відзначити День Канади, прем’єр-міністр Джастін Трюдо відвідав ферму, керовану Банком продовольства Оттави, де він зібрав брокколі зі своєю родиною. Усі вони були в чорних масках для обличчя. «Останні кілька місяців були важкими, і в цей день Канади ми повинні продовжувати бути там один для одного», — сказав Трюдо у відео, записаному на фермі і трансльованому Canadian Broadcasting Corp

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати