Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

22 серпня, 16:56

18 серпня 2019 року. В Ісландії символічно поховали льодовик «Окьокулл» (Okjokull), який розтанув через глобальне потепління, повідомляє Бі-Бі-Сі. Його вшанували меморіальною дошкою. Це перший льодовик, що був визнаний «мертвим». Йому було близько 700 років. Вшанувати льодовик прийшли прем’єр-міністерка Ісландії Катрін Якобсдоттір, міністр з охорони довкілля Гудмундур Інгі Гудбрандссон і колишня президентка Ірландії Мері Робінсон.

21 серпня 2019 року. Копенгаген. Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен відреагувала на скасування візиту до королівства президента США Дональда Трампа, який раніше пов’язав це з небажанням данського уряду продати Сполученим Штатам Гренландію.  Вона підтримала гренландський уряд, який виступив проти продажу цієї території. «Була розпочата дискусія про потенційний продаж Гренландії. Це відкинув прем’єр-міністр Гренландії Кім Кільсен, і я повністю підтримую цю відмову», — заявила Фредеріксен, яку цитує агенція AP.

21 серпня 2019 року. Берлін. Канцлерка ФРН Ангела Меркель та прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявили на прес-конференції в німецькій столиці, що досі не визначені умови, за яких Росія може бути знову долучена до клубу G8. Таким чином вони відхилили пропозицію президента США Дональда Трампа повернути Росію до «Великої вісімки».

21 серпня 2019 року. Гонконг. Демонстранти використовують водневі вогнегасники під час протистояння з поліцією на станції метро Yuen Long MTR, де місяць тому стався напад членів банди, відомої як «Тріада».

21 серпня 2019 року. Прага. У чеській столиці відбулась велика демонстрація з нагоди 51-ї річниці вторгнення радянських військ у колишню Чехословаччину з метою придушити Оксамитову революцію. Демонстранти також вимагали в ході цієї акції відставки чеського прем’єр-міністра Андрея Бабіша та президента Мілоша Земана.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати