Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З Днем народження, Ваша величність!

Сьогодні виповнюється 90 років королеві Єлизаветі ІІ
21 квітня, 10:55
ФОТО РЕЙТЕР

Сьогодні виповнюється 90 років королеві Єлизаветі ІІ, яка народилась у Лондоні і була першою дитиною герцога Йоркського Альберта і його дружини леді Єлизавети Боуз Лайон.  Торік Єлизавету ІІ визнали найпопулярнішим монархом за всю історію Сполученого Королівства. Більше того, 9 вересня 2015 року вона побила рекорд своєї пра-прабабусі королеви Вікторії, яка перебувала при владі 23 226 днів, 16 годин і майже 30 хвилин. Слід відзначити, що більшість британців виступають за збереження монархії чому значною мірою, можна з певністю сказати, сприяє відданість Єлизавети служінню своєму народу.

Нагадаємо, в першому своєму радіозверненні з Кейптауна з нагоди свого 21-річчя майбутня королева заявила: «Я заявляю перед вами, що все моє життя, будь-то довге чи коротке, я присвячу служінню вам. І в мене не буде сили виконати це рішення, якщо ви не приєднаєтесь до мене, до чого я вас зараз закликаю».


ФОТО РЕЙТЕР

Через десятиліття — коли королева Єлизавета ІІ готується святкувати 90-річний ювілей, — ці слова все ще звучать щиро для її прихильників.Для мільйонів людей монарх, який служить найдовше в історії країни, є частиною тканини британського суспільства і стабільності в їхньому житті.

«Для багатьох із нас у нашому житті все, що ми знаємо, це — королева. Вона на марках, які ми облизуємо і клеїмо на конверти, вона на монетах, якими ми розплачуємося, вона — установа, національне надбання», сказала в інтерв’ю NBC News королівський кореспондент газети the Mail on Sunday Кеті Нікол.


ФОТО З САЙТА WWW. PUBLIC.FR

«Як нація, ми хочемо подякувати нашій королеві за її безмежну службу, — зазначає головний редактор лондонського журналу Majesty Інгрід Сьюард, — Багато людей не доживають і близько до цього віку, але вона продовжує виконувати обов’язки, виглядаючи прекрасно в яскравому кольоровому одязі, потискаючи руки і розмовляючи з людьми».

Журналіст і королівський коментатор Роя Нікка додав: «Вона зійшла на трон, коли їй виповнилось понад 20 років і, я думаю, що в цій країні громадськість визнає, захоплюється і цінує той факт, що вона віддала фактично все своє життя служінню».


ФОТО З САЙТА GUOTIDIANO.NET

І справді, незважаючи на вік, королева 2015 року взяла участь у 306 заходах у Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії й у 35 за кордоном.

Принц Вільям, перебуваючи минулого тижня з візитом в Індії, так висловився про свою бабусю: «Я неймовірно щасливий, що в моєму житті є бабуся. Їй виповниться 90 років, вона надзвичайно енергійна і залишається відданою і спрямовуючою силою нашої сім’ї».


ФОТО З САЙТА DOYLYMAIL.CO.UK

Королева відзначатиме свій день народження зустріччю зі своїми доброзичливцями за межами замку Віндзор, на заході від Лондона. Після цього вона запалить перший із понад 1000 маяків по всій країні на честь цієї події.

На честь 90-го дня народження королеви Великобританії Єлизавети II Королівський монетний двір випустив ювілейні монети в Ј5, прикрашені трояндами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати