Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Звичайна магія»: як працює лікувальна фізкультура

11 січня, 17:22

Почувши від лікаря невтішний діагноз, більшість пацієнтів із переляком починають думати про те, що хірургічного втручання не уникнути. Уява малює безрадісні картинки: лікарняне ліжко, складна операція, тривала та болісна реабілітація... Утім чимало проблем з опорно-руховим апаратом вирішують досить щадними методами, які дозволяють не вдаватися до хірургічного втручання. При цьому таке лікування вельми ефективне.

Процес терапії передбачає, зокрема, застосування лікувальної фізкультури (ЛФК). Розповімо детальніше про важливість та переваги цього методу.

Ефективний метод

Лікувальна фізична культура — це комплекс ефективних вправ, які допомагають пацієнтам із захворюваннями опорно-рухового апарату. ЛФК застосовують, коли людина потребує реабілітації після операції, серйозних травм, а також для відновлення форми професійних спортсменів.

Головна запорука успіху фізичної терапії — регулярне виконання вправ за програмою, розробленою спеціалістом, та під контролем лікаря. В жодному разі не варто звертатися до сумнівних масажних салонів чи «фахівців», які працюють поза межами поважних медичних закладів.

Інститут вертебрології та реабілітації (IVR) — клініка, що завоювала авторитет серед пацієнтів у таких містах, як Львів, Івано-Франківськ, Київ. Люди з усієї України довіряють своє здоров’я лікарям цього медичного закладу.

Як потрібно діяти, коли мають місце тривожні симптоми

Серед ознак, що можуть свідчити про наявність серйозних проблем:

• порушення роботи опорно-рухового апарату;

• слабкість кінцівок;

• обмеження рухливості;

• болі у кульшових суглобах, спині;

• оніміння тощо.

Якщо ви відчуваєте щось подібне до переліченого вище, особливо протягом тривалого часу, — це серйозна причина якомога швидше звернутися до лікарів. Після обстеження та встановлення діагнозу фахівці розроблять індивідуальну програму — комплекс вправ лікувальної фізкультури.

Як застосовують ЛФК

Лікувальну фізкультуру використовують як самостійну методику (приміром, як профілактику ускладнень чи загострень) або у комплексі з іншими методами терапії. ЛФК особливо ефективна разом із заняттями на спеціальних тренажерах та механотерапією.

У IVR успішно використовують різні підходи, що передбачають застосування лікувальної фізичної культури. Фахівці Інституту вертебрології та реабілітації можуть розробити програму вправ, які треба виконувати самостійно на останніх етапах комплексної терапії, коли стан пацієнта нормалізовано. Заняття лікувальною фізкультурою із застосуванням сучасних комп’ютеризованих медичних тренажерів проходять безпосередньо в клініці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати