Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прецедент створено

18 березня, 00:00

У Хмельницькому міському суді почалося слухання дуже цікавої цивільної справи. Акціонер Василь Ярмолюк вимагає від ВАТ "Термопластавтомат" відшкодування завданих збитків на суму 16790 грн.

Шість років тому, ВАТ був виробничим об'єднанням. А начальник одного із відділів опинився перед вибором: чи купити "Жигуля" чи придбати сто акцій рідного підприємства. Все ж таки переважили акції і ветеран, передовик заплатив 10 тисяч крб. У наступному, 1992-му році, щасливому співвласнику нарахували на його акції 20 відсотків. На ці гроші він придбав ще 20 акцій по 100 крб. У наступні два роки підприємство мало прибутки, а пан Ярмолюк - ні. З 1995 року прибутків "Термопластавтомат" не мав.

Так чого ж добивається позивач? Річ у тім, що ВАТ у пору правонаступництва повинен був або викупити у Ярмолюка акції, або обміняти їх на інші, новіші цінні папери. Заздалегідь, звісно, зробивши індексацію, відповідну до інфляції. Із цим законним проханням акціонер звернувся до керівництва ВАТ. Ні одвіту, ні привіту...

Вже півроку начальник відділу - у вимушеній відпустці: ВАТ ледве дихає. Так що адвокат пану Ярмолюку "не по кишені". А з іншого боку, він справу вивчив досконало і готовий до кінця відстоювати свої права.

Суддя Тетяна Бацура сказала кореспондентові "Дня": "Така справа і в нас, і в обласному суді перша. Факт, що прецедент створено".

Нетерпляче і стурбовано чекають ухвали в цій справі ветерани "Термопластавтомату", з якими він також розрахуватися не спроможний.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати