Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Підліткове" злочинне угруповання затримано на Волині

27 лютого, 00:00

У кінці минулого року в Луцьку почастішали випадки пограбувань із застосуванням насильства. За "почерком" злочинців працівники міліції встановили, що діє одна й та ж група.

Увечері на початку січня поблизу луцької райлікарні було жорстоко побито і пограбовано громадянина Н. А через годину до міліції звернулася з повідомленням про пограбування ще одна жителька обласного центру. Четверо невідомих на вулиці Янки Купала відібрали в неї золото та інші речі. Через кілька хвилин про це знали всі патрульно-постові наряди міста. Один з них буквально за 500 метрів від місця злочину затримав чотирьох підозрілих. Виявилося, що це були саме ті грабіжники: відібрані у потерпілих речі вони ще мали при собі. Так почалося розмотування цілого клубка злочинів, що скоїли як затримані, так й інші учасники банди. Сьогодні з цієї групи вже заарештовано дванадцять чоловік. А всього звинувачення було пред'явлено 24 учасникам банди.

Грабували в основному неповнолітні, двоє з яких раніше були судимі. Викликає подив жорстокість підлітків. Вони, як правило, збивали з ніг жертву і били, доки вона не переставала чинити опір, навіть ворушитися. Окремі потерпілі ще й зараз лежать у лікарнях. Були випадки, коли жертва сама віддавала їм все, що мала, просила лише не бити. Але... Більшість із затриманих - неповнолітні. Ватажком банди був 19-річний Михайло. Син хліборобів, батьки його й досі працюють у колгоспі, повідомляє кореспондент Василь Черняк. За фактами 26-ти розкритих злочинів, скоєних цією групою, вже порушено кримінальні справи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати