Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Куди йдуть іноземні інвестиції в столиці

18 березня, 00:00

За попередніми розрахунками, що були зроблені фахівцями НДІ соціально-економічних проблем Києва, сума іноземних інвестицій в столичні підприємства з 1993 по 1996 рік зросла з $139,8 млн. до $470 млн. При цьому, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", показник зростання інвестиційної активності 1996 року склав 2,85% на місяць, що нижче за середній по країні й значно нижче, ніж у країнах Східної Європи.

Найбільшу частку інвестицій внесли США, Нідерланди, Франція, Німеччина та Росія. Згідно аналізу, 80% інвестицій, що надійшли в економіку міста минулого року, головним чином спрямовувалися в торговельно-посередницьку діяльність, що зумовлено низьким ризиком збитків інвестиційного капіталу, коротким терміном окупності проекту, незначними фінансовими витратами на розвиток інфраструктури.

Інвестиції в виробничу сферу склали в 1996 році 15% від загального обсягу інвестицій. На надання сервісних послуг населенню припадає 5% загального обсягу.

Іноземні інвестиції переважно використовуються для придбання автотранспортних засобів і офісного обладнання, здебільшого імпортного виробництва (65% загального обсягу інвестицій) та імпортного технологічного обладнання (35%).

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора НДІ соціально-економічних проблем Києва Сергій Стичинський, на цей час в інституті разроблено проект концепції залучення іноземних інвестицій у соціально-економічний комплекс міста.

Планується, що 27 березня проект буде розглянуто на засіданні координаційної ради з питань інвестицій Київської міськадміністрації.

Очікується, що на підставі концепції на початку травня цього року буде розроблено програму залучення іноземних інвестицій в соцільно-економіний комплекс Києва. Крім того, спеціалісти НДІ мають намір узяти участь у розробці 10-15 пілотних інвестиційних проектів, які будуть визначені найближчим часом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати