Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iзоляцію забезпечить робот

У китайських ресторанах використовують механічних офіціантів для подачі страв із кухні
26 березня, 10:40
ФОТО РЕЙТЕР

Поки вірус змушує магазини зачинятися по всій Європі та Америці, Китай, нарешті, відкриває бізнес після кількох місяців карантину. Різкий спад нових випадків коронавірусної хвороби спонукав споживачів знову вирушати в торгові центри та ресторани   — здебільшого досить обережно, але іноді й натовпами, повідомляє www.weforum.org.

Ресторанам тепер дозволяють обслуговувати групи людей, і більшість магазинів знову відкрилися, хоча великі бренди, такі як IKEA та Apple Inc (AAPL.O), дотримуються обмежень, щоб не створювати натовпу.

Але ще раніше, щоб мінімізувати спілкування між людьми, китайські фірми підключили роботів до обслуговування відвідувачів у закладах громадського харчування. Зокрема, так вчинив гігант харчової індустрії Meituan Dianping, поклавши на роботів доставку страв із кухні в зал ресторану.

Загалом пандемія COVID-19 стала потужним мотиватором для розвитку сфер застосування роботів. Венчурні капіталісти, які мають досвід роботи в галузі робототехніки, заявили, що очікують значного зростання замовлень із Китаю цього року, повідомляє www.thestar.com.my. Ідеться і про згадані функції доставки їжі та напоїв у ресторанах та готелях, і про виконання необхідних робіт у лікарнях, де є суворі правила безконтактного зв’язку. Серед запитаних — роботи-дезінфектори, які генерують ультрафіолетові промені для знищення мікробів. Зокрема базована в Шанхаї компанія Keenon Robotics, яка вже давно продає «ресторанних» роботів, заявила, що прискорює плани розпочати продаж медичних механічних помічників.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати