Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи розпочнеться навігація?

18 березня, 00:00

Катастрофічною назвав ситуацію в дочірньому підприємстві "Укррічфлоту" - "Запорізький річковий порт" його начальник Володимир Шарков на спеціальному засіданні у Запорізькому міськвиконкомі, яке відбулося днями. З 15 теплоходів вирушити у рейси готові тільки два. Понтонний флот взагалі не ремонтувався. Між тим навігація має розпочатися 1 квітня.

Володимир Шарков запропонував заступнику голови міськвиконкому з виконавчих питань Геннадію Липському прийняти флот, який є державною власністю, у власність комунальну, або ж надати стовідсоткову дотацію. За минулий рік збитки підприємства склали 500 тисяч гривень. Співробітники порту не отримують зарплати протягом 4-8 місяців.

Однак і мови не може бути про те, щоб прийняти портове майно в комунальну власність, вважає Геннадій Липський. Місцевий бюджет "не потягне" такого навантаження. Міська влада намагатиметься сприяти послабленню податку за прилеглі до двох річкових вокзалів паркові території, а також домагатиметься від керівників підприємств викупити проїзні квитки на дачний сезон для своїх працівників. Сьогодні 90 відсотків пасажирів, які перевозяться запорізькими річковиками, мають пільги на проїзд або їздять безкоштовно.

До того як буде прийнято державний бюджет та розглянуто питання про пільги на найвищому рівні, на місцевому рівні скоротити їх, а отже полегшити становище транспортників, не- можливо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати