Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Частинка тепла – через книжку

«Видавництво Старого Лева» та «EPAM Україна» передають 1300 книжок українцям у 10 країнах світу
20 липня, 14:45

Через повномасштабне вторгнення росії за п’ять місяців мільйони українців змушені були виїхати за кордон, залишивши рідні домівки, відповідно –  близькі серцю речі. «У такий складний час книжка може допомагати тримати зв’язок з рідною культурою», – вважають у «Видавництві Старого Лева» та ІТ-компанії «EPAM Україна» і надсилають майже 1300 книг до книгозбірень, громадських центрів та центрів для біженців з України у 10 країн світу.

Книжки отримають вимушені переселенці з України у Польщі, Німеччині, Естонії, Англії, Болгарії, Угорщині, Греції, Чехії, Канаді та Румунії.

«За останні 3 місяці ми отримали понад 100 запитів від українців з різних куточків світу про те, що вони, тікаючи від війни, не мали змоги взяти зі собою книжок, – говорить  менеджер «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Кіра. –  Більшість запитів стосується дитячої книжки, адже малеча сумує за читанням найбільше. Спільними зусиллями наших читачів та небайдужих людей ми змогли забезпечити половину запитів. Проте все ще отримуємо більше запитів, ніж встигаємо опрацьовувати. Тому співпраця з «ЕРАМ Україна» є надзвичайно цінною, відчутною та важливою. Це означає, що за 1–2 тижні більше українців, що тимчасово покинули Україну, зможуть відчути підтримку, читаючи книжки рідною мовою. А це і є головною метою акції – подарувати частинку тепла через книжку».

«ЕРАМ Україна» з перших днів допомагає країні, реагуючи на гуманітарні виклики, підтримуючи освіту та волонтерський рух, – говорить директор з розвитку талантів в «EPAM Україна» Наталя Колядко. – Ми раді підтримати українців, які рятуються від війни за кордоном. Хочемо надати їм можливість залишатися на зв’язку з домом, з Україною. Книжки – це один із способів відчувати себе дотичним до рідної культури. Раді, що книжкова індустрія в Україні досить швидко відновилася, і разом із надійним партнером,  «Видавництвом Старого Лева», можемо підтримати яскравою та якісною літературою українців, які вимушено перебувають за кордоном».

У «Видавництві Старого Лева» зазначають, що кожен охочий може долучитися до збирання книжок для українських біженців, аби подарувати їм частинку рідного дому, і просять, за можливості, зробити донат на суму 5, 10, 20, 50, 100 євро. «Усі книжки на зібрані кошти буде надіслано туди, де їх зараз найбільше потребують», – обіцяють у видавництві.

Довідково:

«EPAM Україна» – заснована 1993 року компанія EPAM Systems Inc. (NYSE: EPAM), яка використовує багаторічний досвід розробки, щоб бути провідним світовим експертом з постачання послуг для цифрової трансформації – лідером індустрії з розробки цифрових та фізичних продуктів, а також зі створення цифрової платформи для інженерних послуг.

За версією журналу Newsweek, ЕРАМ визнано компанією з найкращим місцем для роботи 2021 року. Мультидисциплінарні команди працюють над рішеннями для клієнтів у понад 40 країнах світу на 5 континентах.

ЕРАМ включена до списку ТОП-15 технологічних компаній за версією Fortune 1000, а також до списку Fortune «100 компаній, які швидко зростають» як провідна ІТ-сервісна компанія упродовж останніх трьох років. Компанія також входить до списку 25 найбільших агентських компаній світу за версією Ad Age.

«Видавництво Старого Лева» засноване 13 грудня 2001 року у Львові. Створює книжки для всієї родини. Тож усі, від наймолодшого до найстаршого, знайдуть у «Видавництві Старого Лева» щось до душі.

Зараз видавництво є одним із найбільших гравців на книжковому ринку України та здобуло популярність на міжнародній видавничій арені.

«Старий Лев» активно співпрацює з іноземними видавцями – як у напрямі купівлі ліцензій, так і у напрямі продажу прав за кордон.

Серед книжок «Видавництва Старого Лева» – найкраща світова класика та найцікавіші і найактуальніші твори сьогодення, ретельно обрані з усього світу. Також – видання українських авторів та ілюстраторів, які здобули не лише любов і прихильність вдома, а й підкорили чимало кордонів.
Книжки «Видавництва Старого Лева» перекладені у понад 40 країнах світу.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»
Фото «Дню» надали у «Видавництві Старого Лева»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати