Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стрибок захворюваності – напередодні прибуття місії ВООЗ

Китай зафіксував найбільшу з липня 2020-го кількість випадків COVID-19
14 січня, 10:28

Китай опублікував свій найбільший щоденний стрибок захворюваності на COVID за останні п’ять місяців у середу, посиливши заходи стримування, в результаті яких чотири міста потрапили під локдаун, оскільки друга за величиною економіка світу намагається стримати нову хвилю інфекцій, пише Рейтер.

Більшість нових випадків захворювання було зареєстровано поблизу столиці, проте в провінції на північному сході Китаю також спостерігалося зростання кількості інфекцій, свідчать офіційні дані, тож понад 28 мільйонів людей потрапили під домашній карантин.

У середу Національна комісія охорони здоров’я повідомила про загальну кількість 115 нових підтверджених випадків на материку порівняно з 55 днем раніше, що є найвищим щоденним збільшенням з 30 липня.

Зростання нових випадків зафіксовано напередодні прибуття до Уханя групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка досліджує походження пандемії. Команда пройде 14-денний карантин. Багато чого залишається невідомим щодо походження коронавірусу, і Китай був чутливим щодо звинувачень у приховуванні, яке затримало його початкову реакцію та дозволило вірусу поширитися, нагадує Рейтер. Раніше експерт з охорони здоров’я, пов’язаний із ВООЗ, заявив, що очікування повинні бути «дуже низькими» щодо того, що команда зробить висновок із поїздки до Китаю.

Загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у материковому Китаї зараз становить 87 706, тоді як кількість померлих залишилася незмінною — 4634.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати