МЕНЮ

Все ближче до літа та закінчення карантину

Кожний день наближає нас до літа та до закінчення карантину.

На вулицях більшає людей, а маски вже не є обов’язковим атрибутом. Відкривається все більше кав’ярень з кавою на винос, але вони вже не такі цікаві, як у перші дні карантину, коли знав всього декілька місць з кавою і всі мої маршрути несвідомо проходили повз них. Зараз починаю вже шукати їжу на виніс. Поки таких точок було небагато, але поступово їх більшає.

На Контрактовій площі вже навіть донер готують. Почали працювати базари, але поки ще мало як продавців, так і їхніх клієнтів. На ринку біля метро Лісової купив дуже смачних домашніх огірків та зелені. Продавщиця скаржиться, що не працює громадський транспорт, тож клієнтів дуже мало, а запаси готівки швидко закінчуються. У м’ясному відділі все затягнуте плівкою, свинину від телятини не відрізниш. Особливо важко поціновувачам сала - пробувати зараз не дають, а як купити, не скуштувавши.

Хоча деякі обмеження, скоріш за все, протримаються недовго. У рукавичках незручно, в масках скоро стане зовсім душно, вимірювати температури в спеку теж будуть не скрізь. Багато супермаркетів вже давно не виміряють її. Завтра офіційно відкриють парки, хоча зачинених в Києві і зараз не надто багато. Деякі ресторани відкриють літні майданчики. Люди все більше збираються купками по сім-десять-двадцять.

Скоро почнеться сезон шашликів. Поки це єдине обмеження, якому я радий. Раніше в цей час навколо озера біля дому стелився дим з запахом м’яса та регіт п’яних компаній. А зараз чутно спів птахів та запах бузка.

Микола Тимченко, "День"