Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трамп переніс саміт G7 на осінь і хоче запросити на нього Росію

31 травня, 21:17

Президент США Дональд Трамп заявив, що переносить зустріч «Великої сімки» з кінця червня на щонайменше вересень 2020 року. Водночас він хоче запросити на саміт ще чотири країни: Росію, Австралію, Індію і Південну Корею.

Про це пише CNN, передає hromadske.

«Я відкладаю саміт, оскільки вважаю, що G7 своїм складом не повністю відповідає тому, що відбувається у світі. Це дуже застаріла група країн», — заявив Трамп.

Видання пише, що директорка зі стратегічних комунікацій Білого дому Аліса Фарах повідомила, що Трамп хоче запросити й інших традиційних союзників, зокрема країни альянсу Five Eyes (англомовний розвідувальний альянс, до якого входять Австралія, Канада, Нова Зеландія, США та Велика Британія), а також тих, на кого повпливав коронавірус, і поговорити про майбутнє Китаю.

Нагадаємо, Росію виключили із «Великої вісімки» у 2014 році після анексії Криму та початку війни на Донбасі. Відтоді спільнота існує як «Велика сімка». До неї входять США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія та Японія.

Раніше через пандемію коронавірусу США вирішили перенести зустріч «Великої сімки» з початку червня на кінець місяця. Зустріч мала бути очною, а не у форматі відеоконференції.

Водночас канцлерка Німеччини Ангела Меркель не підтримала пропозицію провести саміт наприкінці червня, посилаючись на пандемію коронавірусу.

 




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати