Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Головний санлікар заявив про збільшення медиків, які надають допомогу хворим із коронавірусом

28 березня, 15:33
Фото УНН

Міністерство охорони здоров'я України планує збільшити кількість медиків, які працюють із пацієнтами з діагнозом СОVID-19.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає Інтерфакс-Україна.

"На рівні обласних структурних підрозділів визначено установи, в яких надаватимуть допомогу хворим коронавірусною хворобою. Також розглядається питання поповнення бригад, які зможуть надавати ту чи іншу медичну допомогу, зокрема і у відділеннях інтенсивної терапії", - заявив він на брифінгу 28 березня.

Ляшко зазначив, що зараз у медичних установах країни зменшено кількість планових операцій і звільняються реанімаційні бригади, у зв'язку з чим медиків просять надавати не тільки методичну, а й практичну допомогу.

"Можливо, вахтовим методом, переїздами в певні області, які зазнають труднощів саме з наявністю медичних фахівців певного профілю", - уточнив він.

За словами Ляшка, всім обласним штабам із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації в Україні доручено створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади. Бригади виїжджатимуть на виклик сімейного лікаря, представників екстреної медичної допомоги та інших медичних працівників до пацієнтів із підозрою на COVID-19 для забору зразків на проведення досліджень у лабораторії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати