Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НАТО закликає РФ і режим Асада припинити атаки у сирійському Ідлібі

28 лютого, 15:12
Фото: nato.int

НАТО закликало Росію і режим Башара Асада припинити атаки у сирійській провінції Ідліб у відповідь на останнє загострення.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг за результатами позачергового засідання Північноатлантичної ради.

За його словами, Туреччина попросила НАТО про консультації на підставі статті 4 Північноатлантичного договору, яка передбачає можливість просити союзників про консультації, якщо територіальна цілісність, незалежність поставлені під загрозу, передає Європейська правда.

"Союзники засудили нещодавні атаки російських сил і режиму Асада у провінції Ідліб. Ми закликаємо припинити ці атаки, повернутися до дотримання міжнародного права та підтримати зусилля ООН зі знаходження стійкого рішення конфлікту у Сирії" - заявив Столтенберг.

"Ми закликаємо сторони повернутися до узгодженого в 2018 році режиму перемир'я, щоб уникнути погіршення гуманітарної ситуації" - додав він.

Генсек наголосив, що Туреччина є цінним союзником НАТО, яка приймає мільйони біженців із Сирії.

"Сьогоднішня зустріч - це явний знак солідарності з Туреччиною. Туреччина є цінним союзником НАТО, найбільш ураженим жахливим конфліктом в Сирії. НАТО продовжує підтримувати Туреччину цілою низкою заходів. У тому числі і за рахунок посилення своєї протиповітряної оборони. Це допомагає Туреччині протистояти загрозі ракетних ударів з боку Сирії" - заявив Столтенберг.

За його словами, союзники будуть продовжувати стежити за розвитком подій на південно-східному кордоні НАТО і проводити тісні консультації.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати