Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Журналіст Семена отримав постанову про зняття з нього "судимості" в окупованому Криму

28 січня, 12:28
Фото: krymr.org

Кримський журналіст, автор проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, заслужений журналіст України Микола Семена отримав постанову від підконтрольного Росії Залізничного районного суду Сімферополя про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з нього судимості.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Клопотання засудженого Семени про скасування звільнення від відбування зняття судимості – задовольнити. Скасувати умовне засудження щодо Семени за вироком від 22 вересня 2017 року і зняти з нього судимість за цим вироком», – ідеться в постанові російського суду в Криму.

14 січня підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя розглянув і задовольнив клопотання адвоката Олександра Попкова і кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття судимості з Семени.

Раніше Національна спілка журналістів України вимагала від уряду України і особисто президента України Володимира Зеленського включити українського журналіста, кримчанина Миколи Семену в список осіб, що утримуються на окупованих територіях (так званий обмін «всіх на всіх») і сприяти його поверненню на материкову частину України найближчим часом.

Зазначимо, Микола Семена буа багаторічним власкором "Дня" у Криму до окупації.

Два з половиною роки умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю – такий вирок отримав у вересні 2017 року Микола Семена від окупантів у Сімферополі за статтю з правдою про Крим (детально про перебіг і обставини «суду» див. у матеріалі). 

Читайте також коментарі щодо вироку Семені від людей, що знали його особисто, у матеріалі «Приклад мужності».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати